Богдан пов'язує протести проти дій Зеленського з екс-президентом Порошенком / фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Богдан пов'язує протести проти дій чинного президента Володимира Зеленського з екс-президентом Петром Порошенком.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді" на прохання пояснити заяви про те, що люди беруть участь у протестах за гроші.

Читайте такожПорошенко хоче стати лідером нового Майдану - Зеленський

Відео дня

"У нас є інформація, що один з політичних лідерів, а саме екс-президент, вживає максимальних заходів щодо збільшення своєї ролі у протестному русі. І це не те що дивина, це знають усі, це знають ті люди, які були присутні в центрі Києва. І саме вони говорили, що Петро Олексійович був частиною цього руху, яка активно старалась його зробити лідером. Що не було сприйняте іншими учасниками цього руху. Не треба плутати – я говорив тільки про одну частину і про одного персонажа", - зазначив Богдан. 

Коментуючи акції "Ні капітуляції", Богдан сказав, що ніхто не розуміє, що таке "формула Штайнмаєра" і що "вона має бути прописана на відповідній зустрічі, і відповідні домовленості мають бути прописані в законі України".

"Це певна фікція назви, в якій ненаповнена на сьогодні суть", – сказав керівник Офісу президента.

Він не згоден, що саме через згоду на вирішення конфлікту на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" рейтинг президента упав на 7%: "Не "формула Штайнмаєра" отримала такий негатив, не було зменшення рейтингів, а це був просто зрозумілий процес: через звільнення полонених було величезне зростання (рейтингу – ред.), він був ситуативний, він не міг триматися довго на позначці у 73%. Тому це звичайний період, коли (рейтинг) починає з часом трошки падати, він просідає, а не падає".

На думку Богдана, "і швидкість ухвалення законів, і різні закони дискутивні, і земельна реформа, і "формула Штайнмаєра" – це не змінило ставлення суспільства до президента, взагалі не змінило". 

Він також зазначив: "Ми дуже добре розуміємо соціологію, і ми нічого не робимо, поки не попробуємо зробити. Поки не зрозуміємо, як це буде сприйнято суспільством".