Ілюстрація / REUTERS

Заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Беттіна Каденбах заявляє, що в Альянсі не бажають спекулювати щодо часових рамок отримання Україною Плану дій щодо членства.

Читайте такожКулеба назвав розбудову ВМС України пріоритетним напрямом співпраці з НАТО

Як передає кореспондент УНІАН, про це Каденбах сказала на спільній прес-конференції з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитром Кулебою після засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України.

Відео дня

"Стосовно Плану дій щодо членства я не знаю, я не можу прогнозувати майбутнє. Я не можу спекулювати щодо часових рамок, оскільки ви знаєте, для цього потрібен консенсус серед членів НАТО", - заявила Каденбах і додала, що йдеться про такий самий консенсус, який дозволив членам НАТО ухвалити спільну з Україною заяву за підсумками сьогоднішнього засідання Комісії Україна - НАТО.

"Коли ми дивимося у майбутнє, ми повинні приймати це покроково", - заявила вона.

Як повідомляв УНІАН, 25 жовтня віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що подана Україною у 2008 році заявка на отримання ПДЧ в НАТО досі є чинною, тому нову подавати не потрібно.

Сьогодні, 31 жовтня, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова прискорити підготовку до членства в НАТО та не знімає з порядку денного можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.