У Німеччині заявили, що питання підготовки зустрічі у "нормандському форматі" є секретним \ УНІАН

Посол Німеччини в Естонії Крістіане Гоман заявила, що переговори стосовно підготовки зустрічі в «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція та РФ) на вищому рівні є секретними.

Читайте такожНова "нормандська зустріч": у Кремлі пояснили, чого чекає Путін

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила під час навчального візиту української делегації в межах програми "Стійка Україна" до Таллінна

Відео дня

Відповідаючи на запитання УНІАН щодо термінів проведення можливої майбутньої зустрічі голів держав та урядів лідерів країн «нормандського формату», вона відповіла: «Я перепрошую, але це секретне обговорення, і я не можу нічого розповісти про це на цей момент часу».

Гоман зауважила, що потрібно зберегти «конфіденційність маршруту», щоб мати можливість «досягти прогресу» або «залучити людей за стіл» переговорів.

«Це так працює», - наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, 23 жовтня Зеленський заявив, що зустріч глав держав ”нормандського формату” відбудеться після розведення сил в Золотому і Петрівському та припинення обстрілів.

30 жовтня президент РФ Володимир Путін сказав, що Росія готова до зустрічі в "нормандському форматі", але вона має бути добре підготовленою та результативною.