Не всі нардепи від "Слуги народу" проголосували за арешт Дубневича / фото УНІАН

Частина з депутатів від “Слуги Народу” могла не проголосувати за дозвіл на арешт нардепа Ярослава Дубневича, бо не розуміла, що це означає.

Про це в ефірі програми Bihus.Info сказав нардеп з провладної фракції Роман Грищук.

Читайте такожЗа Дубневича внесли 100 мільйонів гривень застави – адвокат

Відео дня

“Там три було голосування. Причому за перше, наскільки я розумію, більшість проголосувала, якщо не всі. Арешт і притягнення до відповідальності... Частина або не розуміла, що це…  Дехто думав, що, можливо, це прямо в залі буде. Або не зрозумів, або не хотів розуміти”, - заявив Роман Грищук.

При цьому він наголосив, що кожен з його колег несе відповідальність за те, як він проголосував. Однак Грищук закцентував і на тому, що за дозволи на затримання і арешт Ярослав Дубневича також не проголосували й інші фракції, зокрема - “Європейської Солідарності”.

“Проголосував тільки “Голос”, проголосувала “Слуга Народу””, - зазначив Грищук. 

Нагадаємо, генеральний прокурор Руслан Рябошапка в жовтні вніс подання до Верховної Ради на притягнення нардепа Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності.

31 жовтня Верховна Рада провела три голосування: за дозвіл на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності (332 голоси “За”), за дозвіл на його затримання (241 голос “За”) і дозвіл на обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (229 голосів “За”).

Останнє голосування було успішним лише тому, що голоси “За” додала фракція партії “Голос”.