Мазура затримали в Польщі \ УНІАН

Суд щодо екстрадиції до Росії затриманого в Польщі одного з лідерів «УНА-УНСО» Ігоря Мазура (позивний «Тополя») може відбутися вже в неділю, 10 листопада.

Читайте такожУ Польщі за запитом Росії затримали українського активіста і добровольця Ігоря Мазура (відео)

Про це повідомив Радіо Свобода представник офісу уповноваженої Верховної Ради з прав людини Андрій Мамалига.

Відео дня

За його словами, представники польської влади допустили до Мазура українського консула та надали безкоштовного адвоката, але тривають консультації щодо можливості допуску до справи кваліфікованого саме в цій галузі юриспруденції юриста.

«За останньою інформацією, суд може відбутися навіть завтра. Консул розмовляв з Ігорем, стан його здоров’я задовільний», – сказав Мамалига.

Він також підтвердив, що запит Росії щодо екстрадиції Мазура стосується справи, в якій фігурують також український екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та колишні українські в’язні Кремля Микола Карп’юк і Станіслав Клих, звільнені в межах обміну між Україною та Росією 7 вересня.

Як повідомляється на сайті УНСО, затримання відбулося на запит Слідчого комітету Росії про подання Мазура у міжнародний розшук за звинуваченнями в участі у боях на площі Мінутка у Грозному під час Першої чеченської війни.