Пушилін все ще "очолює" партію в Україні / фото з ресурсу бойовиків

На сьогодні в Україні досі легально зареєстрована партія «МММ», головою якої значиться терорист, ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін.

Читайте такожЗМІ розповіли про страх ватажка "ДНР" Пушиліна

Про це в інтерв'ю «Сегодня» розповів народний депутат від «Слуги народу», заступник голови Комітету ВР з питань державної влади і місцевого самоврядування Олександр Качура.

Відео дня

За словами нардепа, він ініціював у Мін'юсті процедуру анулювання свідоцтв про реєстрацію партій, які або не брали участь у виборах протягом кількох десятків років, або порушували законодавство.

«Ви знаєте, що в Україні досі зареєстрована партія "МММ", яку очолює Денис Пушилін... Так, ватажок так званої "ДНР". Це абсурд якийсь!», – заявив Качура.

Депутат розповів, що коли в якості адвоката звертався щодо даного питання, йому сказали, що "нічого не порушують".

«Як я розумію, у нашого нового міністра юстиції Дениса Малюськи є політична воля, щоб вирішити питання з подібними партіями. Які або не вели активної політичної діяльності, не брали участі у виборах, в тому числі місцевих, протягом останніх п'ятнадцяти років. Або, як у випадку з МММ, несвоєчасно створили осередки. Або подавали завідомо недостовірні дані під час реєстрації», – зазначив він.

Раніше в Росії відкинули ідею Пушилина про приєднання Донбасу.