Ілюстрація / REUTERS

Реалізація ідеї глави угрупування «ДНР» Дениса Пушиліна про входження до складу Росії «поки неактуальна», вважає член комітету Держдуми РФ у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін.

Про це повідомляють Новини Донбасу з посиланням на «Федеральне агентство новин».

«На мій погляд, це поки неактуально, враховуючи, що ми стоїмо на ґрунті Мінських угод, а вони цього не передбачають», — сказав Затулін.

Відео дня

Читайте такожПід Донецьком ліквідований один з ватажків "ДНР" (фото)

При цьому він звинуватив Україну в невиконанні Мінських угод, що, за його словами, наближає «точку неповернення» окремих районів Донецької та Луганської областей у «політичний простір України». Затулін зазначив, що Росія не вважає себе стороною конфлікту, а «країною, яка залучена до контролю та моніторингу цих угод».

«І поки на офіційному рівні Москва виходить з того, що при дотриманні певного статусу республік Донбасу (ОРДЛО — ред.), амністії, збереження збройних формувань (так званої народної міліції — ред.), наявність прямих контактів і зв'язків з Росією для ДНР і ЛНР — вони залишаються частиною України. Така ситуація», — додав він.

Як повідомляв УНІАН, напередодні глава «ДНР» Денис Пушилін заявив, що вважає «ідеальним варіантом» входження окремих районів Донбасу до складу Росії на правах «федеративного округу».