Иллюстрация / REUTERS

Постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич вважає, що питання створення кримськотатарської автономії потрібно винести на широке публічне обговорення.

Читайте такожВ ГПУ призначили нового очільника прокуратури Криму

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кориневич заявив на брифінгу в Києві.

«Що стосується самого питання можливої автономії, у нас тут позиція така, що ми повинні вивести це питання на рівень більш широкого дискурсу, ніж той, що є наразі. Для того, щоб суспільство розуміло, що насправді мається на увазі, що немає загроз можливого сепаратизму, ще чогось, бо наразі ми бачимо, що суспільство вочевидь не дуже розуміє, про що це», - заявив він.

Кориневич також зауважив, що експертна рада при представництві президента в Криму опрацьовує не лише ініціативу щодо змін в розділ 10 Конституції про Автономну Республіку Крим, а й законопроекти про корінні народи, про статус кримськотатарського народу.

Як повідомляв УНІАН, у 2016 році тодішній президент Петро Порошенко заявив про необхідність розпочати процес внесення змін та доповнень до розділу Х Конституції «Автономна Республіка Крим».

У травні 2017 року в Україні було створено робочу групу з напрацювання пропозицій змін і доповнень до Конституції України щодо АР Крим. У квітні 2018 року робоча група завершила роботу над поправками та прийняла текст змін і доповнень.

9 серпня 2019 року лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що президент Володимир Зеленський підтримує ідею створення кримськотатарської автономії.