Татари чекають від Зеленського зміни статусу  Криму / фото УНІАН

Представники Меджлісу кримськотатарського народу очікують від Президента України Володимира Зеленського законодавчої зміни статусу Криму. Мовляв, сьогодні півострів має статус "незрозумілої територіальної автономії".

Крим повинен стати кримськотатарською національною автономією, заявив заступник голови зборів Ільмі Умеров, повідомляє видання "Новини Донбасу".

Читайте такожВ ОБСЄ схвалили резолюцію щодо мілітаризації Росією Криму, Чорного й Азовського морів

Відео дня

"Ми чекаємо розуміння. Нам здається, що на сьогодні президент не надто обізнаний у проблемах кримських татар, шляхах їх розв'язання і необхідності розв'язання цих питань. Основне питання, щодо якого у нас будуть переговори – це зміни до статті 10 Конституції України. Необхідно змінити статус Криму на кримськотатарську територіальну автономію", – сказав заступник голови Меджлісу.

Він також повідомив, що Меджліс планував запропонувати в список партії "Слуга народу" близько 10 представників кримськотатарського народу, але цього так і не сталося.

"Кримські татари у цьому році вперше пішли на диверсифікацію. Завжди ми домовлялися з одною політичною силою, підтримували її. Цього разу, враховуючи, що наш електорат залишився в Криму, у нас є тільки авторитет, ми вирішили висунути в декількох політичних партіях, цілі і завдання яких не суперечать нашим, і думали іти в партію "Слуга народу", але зустріч не відбулася", – розповів Ільмі Умеров.