Понад два десятки країн ООН не підтримали оновлений проект резолюції щодо прав людини у Криму / REUTERS

На засіданні Третього комітету Генеральної асамблеї ООН Росія, Білорусь, Казахстан, Китай, Сербія та ще 18 країн проголосували проти оновленого проекту резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)».

Читайте такожВ ООН назвали конфлікт на Донбасі "найстарішим" у світі

Засідання профільного комітету Генасамблеї у Нью-Йорку транслювалося на сайті ООН.

Відео дня

Всього проти проекту резолюції проголосували 23 країни.

Зокрема, це Вірменія, Білорусь, Бурунді, Камбоджа, Китай, Кот-д'Івуар, Куба, Північна Корея, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, Мьянма, Нікараґуа, Філіппіни, Росія, Сербія, Судан, Сирія, Уганда, Венесуела та Зімбабве.

Після нинішнього розгляду на засіданні комітету проект резолюції Генасамблея ООН остаточно розгляне у грудні цього року.

Як повідомляв УНІАН, третій комітет Генасамблеї ООН затвердив вчергове оновлений проект резолюції щодо ситуації з правами людини в Криму. Відповідний документ підтримали 67 країн-член ООН, утрималися - 82.

Вперше резолюцію про положення у сфері прав людини в окупованому Криму Генасамблея ООН розглядала у грудні 2016 року. Тоді її підтримали 70 країн, ще 77 країн утрималися і 26 проголосували проти.

19 грудня 2017 року Генасамблея ООН схвалила вперше оновлену резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь (Україна)». За неї проголосували 70 країн. Проти були 26 країн, утрималися - 76.

23 грудня 2018 року знову Генасамблея ООН підтримала оновлену резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)». Всього резолюцію підтримало 65 країн, ще 70 країн утрималося, а 27 - голосували проти.