Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року / фото УНІАН

Завершення розслідування у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе малоймовірно, вважає генпрокурор Руслан Рябошапка.

Таку думку очільник ГПУ висловив в інтерв'ю "Настоящее время".

За його словами, знайти замовників вбивства і досягти процесуального результату через 20 років після скоєння злочину дуже важко.

Відео дня

"Злочин розслідується 20 років різними прокурорами, заступниками прокурорів. Багато чого було втрачено, багато було зроблено так, щоб потім нічого не можна довести. Звичайно, ми будемо намагатися фіналізувати розслідування щодо замовників. Але, чесно кажучи, це буде неймовірно складно. Малоймовірно. Розслідування справи про замовників триває", - заявив генпрокурор.

Читайте такожВбивця Гонгадзе подав касацію на вирок: "Я вже відбув повний строк"

Рябошапка каже, що суспільство хоче знати відповідь на це питання, хто був замовником цього злочину. Утім, що прокуратура не може просунутися далі, ніж зупинилося слідство.

"Іноді потрібно говорити суспільству, що тут, на жаль, ми не зможемо просунутися далі, ніж зупинилося слідство. Ну або ми можемо розслідувати ще 20 років. І годувати суспільство обіцянками", - додав він.

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. Того ж року в листопаді у лісі на Київщині виявили тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати Гонгадзе. У міліції та прокуратурі відпрацювали кільканадцять версій – від побутово-кримінальної до політичної. Саме на останню вказав майор державної охорони Микола Мельниченко, коли оприлюднив диктофонні записи з кабінету Леоніда Кучми, на яких голос, схожий на голос тодішнього президента, говорив зі спецслужбовцями про "усунення" незручного журналіста.

Урешті, за вбивство засудили міліційного генерала Олексія Пукача. А от імена замовників злочину ще й досі не оголошені судом. Гонгадзе поховали 22 березня 2016 року в Києві.