написання законопроекту про особливий статус Донбасу відбуватиметься після «нормандської зустрічі» / фото facebook.com/pg/mva.gov.ua

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко наголошує, що закон про особливий статус Донбасу стосується усієї України, а не конкретної політичної сили.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам в рамках форуму щодо діалогу між громадянським суспільством та представниками влади в Києві.

«Дмитро Разумков дає дуже правильну і виважену позицію і я з нею погоджуюся – нам треба всім сідати за стіл і цей закон всім разом писати, тому що він стосується країни, а не якоїсь конкретної політичної сили», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЗаконопроект про "особливий статус Донбасу" розроблятиметься після "нормандської зустрічі" – Разумков

Також він відзначив, що Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі також має бути долучена до обговорення цього закону.

«Я думаю, що коли ми дійдемо до закону, до його обговорення – ми будемо бачити з ким і як його узгоджувати», - додав депутат.

Крім того, за словами Корнієнка, конкретні положення цього документа можна буде обговорювати лише після «успішного проходження «нормандського формату».

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада голова ВР Дмитро Разумков заявив, що написання законопроекту про особливий статус Донбасу відбуватиметься після «нормандської зустрічі». Також він висловив сподівання, що до розробки цього документа долучаться представники всіх політичних сил, які сьогодні представлені в парламенті.

Зустріч глав держав «нормандського формату» заплановано на 9 грудня, підготовка вступила у завершальну стадію.