Зеленський проінспектував будівництво музею Революції Гідності / фото president.gov.ua

Музей Революції Гідності обов'язково з'явиться. 

Про це він сказав під час виступу на заходах до Дня гідності і свободи в Києві.

Читайте такожРічниця Революції Гідності: Зеленський вшанував пам'ять загиблих на Євромайдані (фото, відео)

Відео дня

Зазначимо, Зеленський та його дружина Олена Зеленська поставили свічки перед хрестом, поставленим у центрі Києва в пам'ять про загиблих під час подій на Майдані на початку 2014 року.

"У місці, де ми зараз знаходимось, обов'язково з'явиться Музей Революції Гідності. І це дуже важливо. Проте, будемо відверті, для вшанування пам'яті кожного загиблого, музею недостатньо", - сказав він.

фото president.gov.ua

Президент наголосив на необхідності результатів розслідування справ Майдану.

Нагадаємо, у Києві до Дня Гідності та Свободи заплановані дві акції на Майдані Незалежності. Одна відбудеться 21 листопада. 22 листопада анонсована акція на Майдані Незалежності з подальшою ходою до Офісу президента.

УНІАН повідомляв, що у Державному бюро розслідувань створено підрозділ для розслідування справ Майдану.

Раніше повідомлялося, що в ГПУ створили Департамент процесуального керівництва у кримінальних проваджень про злочини, скоєні на Майдані в 2013-2014 роках.

Нагадаємо, Шевченківський суд Києва пом'якшив міру запобіжного заходу обвинуваченому в організації і здійсненні силового штурму протестувальників на Майдані під час Революції Гідності екс-голові Служби безпеки України у Києві та області Олександру Щеголєву.

Довідка УНІАН. Україна сьогодні відзначає День гідності і свободи.

Після відмови влади України від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом у листопаді 2013 року на центральних вулицях Києва й інших міст України почалися масові акції протесту. Подальша ескалація протистояння призвела до вимог відставки уряду і президента країни, а також до зіткнень протестувальників із співробітниками правоохоронних органів.

Найбільше людей загинуло у лютому 2014 року під час зіткнень із силовиками в центрі Києва, а також від куль снайперів - більш як 100 осіб, сотні були поранені.

Акції протесту, що тривали з кінця листопада до кінця лютого 2014 року, отримали назви Євромайдан, Майдан, а пізніше – Революція гідності.