REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зацікавлена у приєднанні до "Ініціативи трьох морів".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спільної з президентом Естонії Керсті Кальюлайд прес-конференції в Таллінні.

«Україна та Естонія, як важливі гравці Балто-Чорноморського регіону, зацікавлені в реалізації спільних проектів та ініціатив з економіки, інфраструктури, навколишнього середовища. Під час сьогоднішніх перемовин ми окремо обговорили реалізацію «Ініціативи трьох морів», а головне – предметну зацікавленість України долучитися до неї», – сказав Зеленський.

Відео дня

Читайте такожУкраїна не втручається у внутрішні справи США, немає жодного блокування допомоги - Зеленський

Глава Української держави також підкреслив, що підписана спільна заява президентів України та Естонії фіксує узгоджені позиції і пріоритети партнерства та є доброю основою для подальшої плідної співпраці двох країн.

Крім того, Зеленський наголосив на важливості відновлення роботи спільної міжурядової українсько-естонської комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва після майже шестирічної перерви.

«Крім того, Україна поглибить секторальну співпрацю з ЄС, зокрема у сферах цифрової економіки, енергетики, митного співробітництва, юстиції та внутрішніх справ», – підкреслив Зеленський.

Зі свого боку Кальюлайд зазначила, що естонські підприємці готові інвестувати в Україну. За її словами, український ринок є великим, а його масштаби – неосяжні.

«Ми віримо, що Україна має потенціал бути рушієм економіки в регіоні. Але передумовою цього є те, що інвестори мають бути впевнені, що їхні інвестиції захищені. Я знаю, що Україна, уряд і установи роблять у цьому напрямі конкретні кроки. Але для міжнародних економічних громад сильним сигналом є те, що конкретні казуси будуть вирішені», – зауважила президент Естонії.

Довідка УНІАН. Ініціатива Тримор’я охоплює 12 держав між Балтійським, Адріатичним та Чорним морями: Австрію, Болгарію, Хорватію, Чехію, Естонію, Литву, Латвію, Польщу, Румунію, Словаччину, Словенію та Угорщину.