Яременка піймали на скандальній переписці / фото УНІАН

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту погодив відкликання Богдана Яременка з посади голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва і заміну його на Єлизавету Ясько.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету.

Зазначається, що Яременко написав заяву про звільнення його з посади голови комітету. Також до Регламентного комітету надійшов лист про висунення фракцією "Слуга народу" на цю посаду Ясько.

Відео дня

Так, члени комітету погодили рекомендувати парламенту ухвалити постанову про підтримку заяви Яременка та обрання головою комітету Ясько. Також зауважувалось, що Яременко залишатиметься членом парламентського комітету з питань зовнішньої політики.

Читайте такожЯсько поки залишатиметься головою делегації у ПАРЄ - Арахамія

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня журналісти одного з інтернет-видань сфотографували, як народний депутат від "Слуги народу", голова комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Яременко під час роботи в сесійній залі переписувався на сайті знайомств, зокрема домовлявся про зустріч з дівчиною.

Після цього три фракції закликали звільнити Яременка з посади голови комітету ВР.

Того ж дня Яременко заявив, що передасть голові Верховної Ради Дмитру Разумкову заяву про складення повноважень голови комітету.

Арахамія не виключив, що парламент під час пленарного тижня 3-6 грудня розгляне питання про звільнення Яременка з посади голови комітету.

На засіданні 2 грудня фракція "Слуга народу" вирішила, що комітет замість Яременка очолить Ясько.