REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на прес-конференції з головою МЗС Сербії Івицею Дачичем.

«У будь-якому конфлікті, у будь-якій частині світу сторони для цілей переговорів про врегулювання користуються, згідно з практикою і ООН, і ОБСЄ, рівними правами. Не може бути зроблено виняток для української кризи. Тут теж – тільки через прямий, рівноправний діалог можна досягти домовленостей», - сказав Лавров.

«Роль цих представників (ОБСЄ в підгрупах Тристоронньої контактної групи – УНІАН) не в тому, щоб нав'язувати якісь рецепти, а в тому, щоб максимально стимулювати процес переговорів. Насамперед прямих переговорів між Києвом, Луганськом і Донецьком, і допомагати виробляти практичні кроки щодо виконання Мінських домовленостей від 12 лютого», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі кажуть, що Керрі і Лавров не обговорювали "нормандський формат"

За словами Лаврова, жодна з цих домовленостей практично не може бути виконана без прямого діалогу.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були «створені» так звані Донецька і Луганська «народні республіки». РФ постачає зброю терористам і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Раніше УНІАН повідомляв, що Лавров звинуватив Україну в затягуванні економічної блокади Донбасу.