Денсіова звернулася до російської колеги / фото УНІАН

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова стурбована тим, що на незаконно засудженого в Росії українця Володимира Якименка чиниться психологічний тиск.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожРосійський суд засудив кримчанина Сейтосманова до 17 років колонії

Відео дня

"Реакція на моє звернення до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової - психологічний тиск на Володимира Якименка, який незаконно утримується у «ФКУ ИК 4 УФСИН России по Саратовской области», що є черговим порушенням його прав", - йдеться у повідомленні.

Вона повідомила, що 5 грудня 2019 року до Якименка приїздив прокурор Саратовської області з метою перевірки дотримання прав засудженого.

"Однак замість всебічного вивчення обставин порушення прав нашого співгромадянина, прокурор змусив його підписати документ, в якому вказується, що раніше викладені ним факти порушення прав не відповідають дійсності", - написала Денісова.

Вона зазначила, що "співробітник правоохоронних органів погрожував Володимиру Якименку новим обвинуваченням у вчиненні злочину через його звернення до мене".

"Закликаю уповноважену з прав людини в РФ Тетяну Москалькову невідкладно вжити заходів з метою дотримання прав громадянина України, а саме сприяти у забезпеченні належних умов утримання і безпеки засудженого українця", - заявила Денісова.

Також вона закликала комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович та президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Пітера Маурера сприяти візитам представників міжнародних гуманітарних організацій, а також представників делегації МКЧХ в Російській Федерації до Якименка з метою здійснення неупередженого та об'єктивного моніторингу стану забезпечення його прав та стану здоров'я.

Як повідомляв УНІАН, 4 грудня Денісова закликала Москалькову посприяти наданню медичної допомоги незаконно засудженому в РФ українцю Якименку. За даними омбудсмена, українець страждає від болю в животі та ключиці, має проблеми із зубами, а працівники колонії застосовують до Якименка фізичне насильство.