Денісова  висловилася про "омбудсмена" окупованого Криму / фото facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наголошує, що в Криму не може бути омбудсмена, адже, згідно з Конституцією України, є один уповноважений на всю країну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на брифінгу, відповідаючи на запитання про те, як вона оцінює кандидатуру на посаду "омбудсмена" окупованого Росією Криму Лариси Опанасюк, яка до того була "заступницею" так званого "прем'єр-міністра Криму" Сергія Аксьонова і нагороджена російською медаллю "За повернення Криму".

Читайте такожУ полоні в Росії та окупованому Криму перебувають 115 українців – Денісова

Відео дня

"Я особисто її знаю, безумовно, тому що я кримчанка. І колись знала, як вона працювала в уряді. В тому числі, в якому і я працювала. Це був уряд - Рада міністрів Автономної Республіки Крим, коли я працювала міністром економіки, міністром фінансів. Це було, коли наш Крим був вільний, а не окупований зараз Російською Федерацією", - сказала Денісова.

Як зауважила Денісова, відносини з Опанасюк вона налагоджуватиме, зокрема через партнерів, міжнародні організації.

"Тому що я вважаю Крим українським і не вважаю, що там якісь ще повинні бути "уповноважені". Тому що у нас, згідно з Конституцією, статтею 101, є один уповноважений на всю незалежну, суверенну, вільну Україну", - наголосила Денісова.

Як відомо, Опанасюк - мати близнючок Анни та Марії, які як музчний дует претендували на участь від України у Євробаченні-2019.