УНИАН

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам перед початком консультацій Україна - ЄС - РФ стосовно деяких аспектів виконання Угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі.

Читайте такожУкраїна почне переговори про зону вільної торгівлі з Канадою найближчим часом - Яценюк

За словами Клімкіна, в ході зустрічей у Брюсселі було домовлено, що "ми послідовно дотримуємося лінії, що ніяких змін до нашої угоди навіть обговорювати не будемо". "Зона вільної торгівлі буде повністю впроваджена з 1 січня. Ніяких змін та відхилень від погодженого графіку не буде", - запевнив міністр.

Відео дня

Клімкін наголосив, що формат цих зустрічей - консультації, а не переговори. "Я підкреслюю - це консультації, а не переговори, які я буду мати із Мальстрьом (єврокомісар з питань торгівлі) та представниками російської сторони щодо начебто занепокоєння Росії у зв'язку з імплементацією нашої зони вільної торгівлі з ЄС", - наголосив він.

Читайте такожЗВТ з Україною почне діяти з 2016 року - комісар ЄС

Як відомо, РФ наполягає на новому відтермінувані запровадження зони вільної торгівлі України з Євросоюзом. Саме за наполяганням Кремля імплементація Угоди про асоціацію з ЄС в частині ЗВТ була відкладена до 1 січня 2016 року, незважаючи на те, що тимчасове виконання політичної частини угод розпочалось ще восени минулого року.