У "Слузі народу" очікують до кінця поточної сесії отримати висновок КСУ / фото УНІАН

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко не виключає, що 20 грудня парламент направить до Конституційного суду України зміни до Конституції щодо реформи децентралізації.

Читайте такожЗаконопроект про легалізацію грального бізнесу може бути прийнятий завтра - Арахамія

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам під час брифінгу.

Відео дня

Говорячи про спеціальну процедуру розгляду законопроектів про внесення змін до Конституції, Корнієнко нагадав, що все починається з направлення такого законопроекту до Конституційного суду.

«Це так зване «нульове» голосування. Я думаю, що в четвер ми навряд чи зможемо направити, тому що текст з’явився тільки сьогодні… Текст є невідкладний, президент його визначив, він вноситься в порядок (денний – УНІАН) сесії. І завтра, я думаю, ми проголосуємо скорочення термінів підготовки до цього «нульового» читання для того, щоб в п’ятницю спробувати спрямувати цей законопроект до Конституційного суду», - зазначив депутат.

Корнієнко також висловив сподівання, що до кінця поточної сесії вже буде отримано висновок КСУ з цього законопроекту.

Депутат також наголосив, що немає мети терміново ухвалити все це для того, аби провести дострокові місцеві вибори, зокрема, в липні, як це зараз деким обговорюється.

«Я думаю, що місцеві вибори будуть по існуючій Конституції – в жовтні. Скоріш за все, вони і відбудуться в жовтні», - додав Корнієнко.