REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це йшлося під час їхньої телефонної розмови.

Зокрема, як йдеться в повідомленні, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Президент наголосив, що Україна виконує Мінські домовленості, зокрема відвела військову техніку, що було підтверджено ОБСЄ.

Читайте такожРозвідка виявила біля українських позицій ЗРК бойовиків, що здатний збивати авіацію

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше спостерігачі ОБСЄ заявляли, що ні Україна, ні проросійські бойовики не закінчили відведення важкого озброєння.

"Ми проводимо моніторинг відведення важкого озброєння з обох боків. І коли ми повертаємося у ті місця, в яких має зберігатися відведена техніка, ми часто реєструємо те, що не вся техніка, яка має там перебувати, що вона там є", - сказав заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Нам не дозволяють доступ до цих місць або ми констатуємо те, що нове озброєння знаходиться в цих місцях", - зазначив Хуг.

"Ні уряд, ні незаконні збройні формування не закінчили відведення важкого озброєння, як це повинно бути у відповідності з мінськими угодами", - підкреслив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.