Засідання суду щодо Кузьменко було перенесено на 24 грудня через неявку прокурорів / фото УНІАН

У Генеральній прокуратурі України пояснили відсутність прокурорів на засіданні Київського апеляційного суду з перегляду запобіжного заходу підозрюваній у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета лікарці Юлії Кузьменко.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України.

«Неналежне інформування прокурорів про засідання та несвоєчасне надходження матеріалів з Печерського районного суду стало причиною відкладення Київським апеляційним судом розгляду скарги сторони захисту однієї з підозрюваних у справі щодо обраних запобіжних заходів», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У Генпрокуратурі також повідомили, що у п’ятницю, 20 грудня, оновлено групу прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні про вбивство Шеремета. Так, пояснили у ГПУ, процесуальний нагляд у провадженні забезпечується групою прокурорів у складі 6 осіб. «Щодо одного з прокурорів ГПУ, який працював над цим провадженням, 19 грудня п’ята кадрова комісія прийняла рішення про неуспішне проходження атестації за результатами співбесіди через невідповідність вимогам професійної етики та доброчесності», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожПрокурор, який підписував підозри у справі Шеремета, не пройшов переатестацію

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 грудня, засідання Київського апеляційного суду з розгляду скарги адвоката на рішення Печерського районного суду Києва про тримання під вартою Кузьменко було перенесено на 24 грудня через неявку прокурорів. Це викликало обурення з боку присутніх у залі, які прийшли підтримати Кузьменко та взяти її на поруки, а також з боку адвоката Владислава Добоша.

Кузьменко заявила: «Я не поїду звідси, поки не буде засідання. Я буду кричати і чіплятися за все, що завгодно. Я маю право на це засідання».

Після цього на третій поверх будівлі суду, де в залі засідань була Кузьменко, піднялися та розташувалися в коридорі близько 15 співробітників поліції особливого призначення. Пізніше вони пішли звідти.

Також сьогодні, 20 грудня, Київський апеляційний суд через неявку прокурорів переніс засідання з перегляду запобіжного заходу Андрію Антоненку, який є ще одним підозрюваним у причетності до вбивства Шеремета.

Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Кузьменко і Антоненку обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - цілодобового домашнього арешту.