Олег Сенцов розкритикував обмін полоненими 29 грудня / радио свобода

Український режисер та колишній бранець Кремля Олег Сенцов прокоментував обмін людьми між Києвом та бойовиками ОРДЛО, який 29 грудня проходить на Донбасі.

Читайте такожОбмін на Донбасі: автобус з полоненими потрапив у ДТП (відео)

У своєму Facebook режисер висловив думку, що видача Україною цих осіб позбавляє українців справедливості.

Відео дня

«Не всі хлопці будуть звільнені навіть з ОРДЛО - хтось залишиться у руках бойовиків. Кримські татари та інші наші політв’язні і надалі будуть сидіти у російських в’язницях. Невинні. За це Україна віддасть справжніх вбивць: російських найманців, харківських терористів та п’ятьох беркутовців.

І справа не тільки в тому, що в нас майже не залишається цього «чоловічого обмінного фонду» (дуже цинічний та практичний вираз) і для нового повернення своїх заручників, український уряд буде вимушений надалі торгувати інтересами країни з ворогом. А у том, що цей крок лишає нас головного – справедливості. За цю справедливість ми стояли на Майдані, та змогли перемогти», – наголосив Сенцов.

При тому режисер висловив радість за українців, які сьогодні повернуться додому завдяки обміну.

«Я дуже радий за цих хлопців та їх родини, які сьогодні мають зустрітися. Країна повинна повертати своїх героїв, але не ціною паплюження цінностей, за які ці герої билися. Бо вони не скажуть спасибі за те, що справа розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Що майже через шість років ми почали повертатися у ту точку, з якої все почалося. Що те, за що боролися українці, йде прахом», – підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні під Горлівкою проходить обмін утримуваними особами між Києвом та представниками «Л/ДНР». Україна видасть бойовикам, серед інших, п’ятьох колишніх беркутівців, фігурантів справи про розстріли на Майдані.