REUTERS

Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) посол Мартін Сайдік відзначив символічність обміну утримуваними особами напередодні новорічних і різдвяних свят.

Відповідну заяву розміщено на сайті ОБСЄ.

Читайте такожУ "Борисполі" зустрічають звільнених з полону українців: онлайн-трансляція

Відео дня

«Я щиро вітаю взаємне звільнення і обмін утримуваними особами, що відбулося сьогодні, відповідно до спільного рішення Тристоронньої контактної групи, прийнятого 23 грудня 2019 року за участі представників окремих районів Донецької та Луганської областей України», - заявив він.

Сайдік назвав обмін «дуже важливим кроком», якого довго чекали як утримувані, так і їхні рідні і близькі.

«Зроблений напередодні новорічних і різдвяних свят, він має особливе символічне значення. За цей результат нашої спільної роботи хочу висловити свою глибоку вдячність всім членам та учасникам ТКГ і її робочої групи з гуманітарних питань, координатору робочої групи послу Тоні Фришу, його помічникові Маттіасу Боссхарду, а також моєму заступникові Ремі Дюфло», - додав він.

При цьому Сайдік, високо оцінюючи досягнуте, закликав сторони й далі докладати усіх необхідних зусиль для мирного врегулювання конфлікту на сході України шляхом повної і всеосяжної імплементації Мінських угод, спираючись, у тому числі, і на рекомендації «нормандської четвірки».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб.