З 16 січня в Україні вся реклама буде державною мовою / УНІАН

У Росії відреагували на нововведення в українському законодавстві, які передбачають розміщення реклами державною мовою.

Як повідомляє ТАСС, за словами постпреда РФ при Раді Європи Івана Солтановського, "заборона на публікацію російськомовної реклами дискримінує мільйони громадян". Він також закликав Раду Європи відреагувати на нібито ігнорування Україною рекомендацій Венеціанської комісії.

Він зазначив, що ЗМІ можуть випускати рекламу лише українською, або офіційною мовою ЄС. "Таким чином, це означає заборону на публікацію оголошень російською, що дискримінує мільйони російськомовних громадян України", - заявили в РФ.

Відео дня

Читайте такожЗеленський підписав закон про державне визнання Пласту

Також Солтановський вказав на те, що "уряд України продовжує ігнорувати думку Венеціанської комісії Ради Європи" щодо закону про державну мову. "Ми знову закликаємо Раду Європи відреагувати на тривале недотримання Україною своїх міжнародних зобов'язань в галузі прав людини", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 16 січня набули чинності норми статті 32 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", прийнятого Верховною Радою 25 квітня 2019 року. Ця стаття регламентує використання державної мови у сфері реклами. З вказаної дати вся реклама на телебаченні, радіо, а також в друкованих виданнях повинна бути виконана тільки українською мовою.