Олександр Санченко /  Фото facebook.com

Центральна виборча комісія зареєструвала народним депутатом України Олександра Санченка замість Ірини Венедіктової, яка через призначення т.в.о. директора Державного бюро розслідувань склала депутатський мандат.

Як повідомили у Відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії, до ЦВК надійшла постанова Верховної Ради від 14 cічня про дострокове припинення повноважень народного депутата Венедіктової, у зв’язку з особистою заявою про складення нею депутатських повноважень.

Венедіктова була обрана на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від партії «Слуга народу».

Відео дня

Читайте такожВводити інтернет-голосування в Україні поки рано – голова ЦВК

У цьому зв’язку Комісія визнала обраним та зареєструвала народним депутатом, обраного на позачергових виборах 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Олександра Санченка, включеного до виборчого списку «Слуга народу» під № 137.

Санченко 1988 року народження, проживає в місті Києві, безпартійний.

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Держбюро розслідувань та призначив т.в.о. директора ДБР тодішню голову Комітету Верховної Ради з питань правової політики, депутата від «Слуги народу» Ірину Венедіктову.

14 січня 2020 року Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Венедіктової.