Ілюстрація / REUTERS

В українському зовнішньополітичному відомстві висловлюють сподівання, що Куба змінить свою позицію в питанні підтримки територіальної цілісності та суверенітету України.

Читайте такожРФ, Білорусь, Китай: які країни не підтримали резолюцію ООН щодо окупованого Криму (список)

Як йдеться у повідомленні МЗС України у соціальній мережі Facebook, 23 січня заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця прийняв копії вірчих грамот від новопризначеного посла Республіки Куба в Україні Натачі Діас Агілери. Заступник міністра привітав главу дипломатичного представництва Куби з високим призначенням.

Відео дня

"Сторони констатували взаємну налаштованість на необхідність ведення активного двостороннього діалогу та двосторонніх консультацій у політичній, торгово-економічній та інших сферах. Сергій Кислиця висловив сподівання на зміну позиції Куби в питанні підтримки територіальної цілісності та суверенітету України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Куба є однією з країн, яка не підтримує ініціативи України на засіданнях Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Зокрема, 9 грудня 2019 року Куба та ще 18 країн проголосували проти резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів».

Також 18 грудня 2019 року Куба та ще 22 країни проголосували проти резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)».