Ілюстрація REUTERS

Спікер російської Держдуми В'ячеслав Володін заявляє, що президент України Володимир Зеленський заради збереження влади "прагне очорнити спільну з РФ історію".

Як повідомляє ТАСС, так Володін прокоментував слова українського президента про роль СРСР у початку Другої світової війни.

"Сьогодні ми бачимо, коли президент України відрікся від діда і намагається заради збереження влади, визнання низки європейських країн і США зробити все для того, щоб очорнити нашу спільну історію", - сказав Володін.

Відео дня

За його словами, заяви Зеленського, а також лідерів Польщі й країн Прибалтики перекреслюють пам'ять про історію війни.

"Це не тільки блюзнірство, але й несправедливо, в першу чергу, стосовно пам'яті їхніх дідів і прадідів. Тому що зараз вони практично відрікаються від них", - заявив спікер Держдуми.

Читайте такожГлава російської зовнішньої розвідки звинуватив Зеленського в "зануренні в ідеї націоналізму"

Як повідомляв УНІАН, Зеленський в ході візиту до Польщі заявив, що тільки згуртованість міжнародного співтовариства може дати відсіч будь-якій агресії та вберегти людство від нових страждань.

"Польща і польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни і дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту. Сьогодні всім демократичним державам слід об'єднати свої зусилля. Європа і світ не мають права сьогодні мовчати, як це було в 1939 році, не мають права на байдужість і бездіяльність", - сказав він.