Фото: REUTERS

Офіс генерального прокурора повідомляє про спроби невідомих осіб від імені керівництва Офісу генпрокурора вимагати від високопосадовців вчиняти незаконні дії.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що Офіс генпрокурора закликає повідомляти про шахраїв, які намагаються діяти від імені керівництва відомства.

Відео дня

«Офіс генерального прокурора повідомляє про спроби невідомих осіб від імені керівництва Офісу генерального прокурора вимагати від високопосадовців вчиняти незаконні дії, вірогідно, для дискредитації діяльності Офісу», - йдеться у повідомленні.

Вказується, що ці особи від імені заступника генпрокурора здійснюють дзвінки начебто з його приймальні в інші установи з вимогою надати неправомірну вигоду, здійснюють спроби через телефонні дзвінки чи смс-повідомлення спонукати народних депутатів та інших посадовців до незаконних дій, висловлюють пропозицій людям «вирішити» кадрові питання у правоохоронних органах тощо.

Читайте такожБрехунами року стали депутати партії Медведчука, Порошенко і Тимошенко – VoxUkraine

В Офісі генпрокурора звертають увагу, що комунікація Офісу та його керівництва з представниками органів державної влади щодо кримінальних проваджень може відбуватись лише в передбачений законом спосіб.

Як повідомляв УНІАН, раніше генпрокурор Руслан Рябошапка окреслив пріоритети діяльності органів прокуратури на 2020 рік, представивши розробку відповідного документа під час наради з заступниками генпрокурора та керівниками регіональних прокуратур.