Фото оприлюднив нардеп на своїй сторінці у Facebook / фото facebook.com/m.v.savrasov

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук доручив Регламентному комітету ВР з’ясувати ситуацію щодо перебування озброєної людини в сесійній залі парламенту.

Читайте такожДепутат дивився серіал під час сутичок у Раді (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, під час засідання парламенту виступив народний депутат Сергій Рудик (позафракційний), який зазначив, що на сторінці народного депутата України Максима Саврасова (фракція «ЄС») у Facebook розміщено фото, на якому видно, що біля президії перебуває охорона «зі зброєю».

Відео дня

Він звернувся до керівництва парламенту щодо недопустимості такої ситуації.

Зазначимо, що на сторінці Саврасова дійсно розміщено кілька фотографій, на яких, скоріш за все, охоронець голови ВР Дмитра Разумкова, і можна припустити, що під полою піджака у нього кобура зі зброєю, але самої зброї не видно. Саврасов підписав фото так: «В залі ВР охоронці зі зброєю».

Охоронець перебував у президії під час протистояння між депутатами від «Батьківщини» та «Слуги народу», він стояв збоку, не втручаючись у ситуацію.

У відповідь на це Стефанчук доручив Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту з’ясувати цю ситуацію.