Артем Ситник / REUTERS

Директор Національного бюро розслідувань України Артем Ситник вважає, що для його відставки немає жодних підстав.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні Антикорупційного комітету Верховної Ради, перед яким він звітував за роботу відомства у другому півріччі минулого року.

Читайте також"Трубу прорвало": записи прослушки не є доказами, допоки не встановлено їх походження – Ситник

Відео дня

Відповідаючи на запитання членів комітету, чи не хоче він піти у відставку, зокрема і через те, що має адміністративне стягнення за корупцію, Ситник зазначив, що питання його відставки – «це політична тема, яку час від часу порушують ще від початку існування НАБУ».

Він закликав народних депутатів дочекатися висновків незалежного аудиту і лише після цього можна буде говорити про кадрові питання в НАБУ, зокрема щодо його очільника.

«Можливо, хтось дуже переживає, що висновок аудиту буде не такий поганий для НАБУ, як вони розраховують, і це означатиме, що в законний спосіб директора НАБУ прибрати буде неможливо. Спроби тиску почалися ще в 2016 році ще зі справи Олександра Онищенка, у 2017 році це відбувалося в рамках «справи рюкзаків», - сказав Ситник.

Пізніше в коментарі журналістам Ситник заявив: «Крапки над моєю відставкою почали розставляти ще в 2016 році. За чиїмось бажанням я у відставку не піду, а юридичних підстав для неї не бачу. Стосовно протоколу (штраф за корупційне правопорушення, накладений на Ситника Рівненським судом – УНІАН) я вже говорив, що буду з цим боротися. Ми вже за 4 роки навчилися розуміти, після яких розслідувань, хто саме і в який спосіб буде намагатися нас зупинити, відставити і на яких ресурсах буде брудна кампанія».

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого У Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про звільнення Ситника з посади директора НАБУ за підписом 216 народних депутатів.

Ініціатори документа - народні депутати із фракції «Слуга народу», а також народний депутат із фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

Ситник був призначений на посаду директора НАБУ у квітні 2015 року тодішнім президентом України Петром Порошенком.