REUTERS

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголошує на необхідності посилення політичного та економічного тиску на Росію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко заявив під час виступу в Києві на форумі "Age of Crimea" (Час Криму), присвяченому Дню кримського спротиву російській окупації.

Читайте такожЗеленський заявив про намір підписати указ про визнання 26 лютого Днем спротиву окупації Криму

Відео дня

“Політика поступок до агресора в надії на його умиротворення - це утопія, принаймні, коли ми маємо справу з Росією та її імперськими амбіціями. Крим не став для Москви відкупною проти продовження війни в центрі Європи, як думали деякі наші іноземні партнери та багато хто в Україні. Кримський успіх лише сп’янив кремлівських лідерів і заохотив їх до нових завоювань, на жаль більш кривавих”, - зазначив він.

Міністр переконаний, що дипломатична м’якість у протидії агресії сприймається Кремлем як слабкість і лише провокує її розширення.

“Міжнародний політичний та економічний тиск на агресора має стати ще більш дієвим, послідовним, інтенсивним і невідворотним. У випадку з Росією санкції - це єдиний спосіб врегулювати цей конфлікт мирними політико-дипломатичними методами”, - вважає Пристайко.

Міністр також наголосив на необхідності збільшити міжнародну увагу до питання Криму та лише посилювати санкції проти РФ.

“Ми знаємо, що Росія - величезна країна з величезною армією, але її анахронічна, побудована на фальшивих імперських міфах політика, є історично приреченою. Якщо ми будемо впевнені у своїх силах і в силах міжнародної демократії, якщо наполегливо та цілеспрямовано боротимемось за справедливість і національну гідність, то ми обов’язково переможемо”, - додав глава зовнішньополітичного відомства України.