Сурков не вірить, що окупований Донбас повернеться до складу України / фото: Комерсант

Колишній куратор окупованого Донбасу в Кремлі, екс-помічник президента Росії Владислав Сурков заявляє, що примус України силою до «братніх стосунків» - єдиний метод, який довів ефективність.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Актуальні коментарі».

«Відносини з Україною ніколи не були простими, навіть коли Україна була в складі Росії. Україна для імперської та радянської бюрократії завжди була справою клопіткою. То отаман Полуботок підведе, то западенці до Гітлера перекинуться. Примус силою до братських відносин - єдиний метод, який історично довів ефективність на українському напрямку. Не думаю, що буде винайдено якийсь інший», - підкреслив Сурков і заявив, що Донбас для нього - це насамперед російські бойовики.

Відео дня

Читайте такожЧи можливий світ на Донбасі. Путінський ідеолог війни на сході принизивши Україну та розкрив кремлівське бачення ситуації

На запитання, чи повернеться окупована Росією частина Донбасу до складу України, Сурков відповів: «У мене недостатньо сильна уява, щоб таке уявити. Донбас не заслуговує такого приниження. Україна не заслуговує такої честі».

У Кремлі прокоментували цю заяву Суркова. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія не застосовує до України політику примусу до "братніх стосунків".

"Ні, такої політики немає", - заявив Пєсков, відповідаючи на питання власного кореспондента УНІАН у РФ.

Нагадаємо, коментуючи останні заяви Суркова, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав його «закомплексованим стратегом», «шавкою» і «відставним шовіністом».