Завтра Мельничука звільнять або помістять під арешт / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що завтра у Греції прокурор має зустрітися з колишнім командиром батальйону "Айдар" Сергієм Мельничуком та ухвалити рішення щодо його звільнення або арешту.

Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Читайте такожПровокація РФ: Аваков відреагував на затримання Інтерполом екс-комбата "Айдару" Мельничука

Відео дня

Зокрема, сьогодні станом на 14:00 Мельничука переведено до Управління поліції міста Серрес. "Начальник управління поліції запевнив консула, що права Сергія Мельничука не порушені, стан здоров’я задовільний, наш громадянин забезпечений усім необхідним", - зауважив Погорельцев.

"3 березня на 10:00 запланована зустріч з прокурором з міста Салоніки, який розгляне справу затриманого та прийме рішення щодо запобіжного заходу про утримання під вартою або звільнення", - додав дипломат.

За його словами, наразі консул перебуває в управлінні поліції разом із перекладачем. "Найближчим часом до закладу має прибути адвокат з метою обговорення питань щодо завтрашньої зустрічі з прокурором. Представники місцевої поліції співпрацюють з консулом у справі Сергія Мельничука", - зауважив він.

Крім того, консульством України в Салоніках дружині і дитині затриманого надається необхідне сприяння та допомога - розміщення у готелі, пересування у місті Серрес, вирішення інших нагальних питань.

Наразі дружина Мельничука разом із дитиною перебуває в управлінні поліції.

"Дружині затриманого було запропоновано сьогоднішнім авіарейсом Салоніки-Київ повернутися до України, проте вона відмовилась. У цьому зв’язку консул запропонував пані Мельничук разом з дитиною перевезти їх до міста Салоніки та розмістити у готелі, оскільки завтра, 3 березня, Сергія Мельничука буде переведено до цього грецького міста", - повідомив Погорельцев.

За його словами, стан здоров’я дружини Мельничука і дитини нормальний, вони забезпечені всім необхідним.

Погорельцев повідомив, що Департамент консульської служби МЗС, Консульство України в Салоніках та Посольство України в Греції тримають справу на особливому контролі.