Ілюстрація / REUTERS

Посли Європейського Союзу ухвалили рішення про скасування санкцій проти колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова та екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Читайте такожВ окупованому Криму помітили Табачника (фото)

Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

Відео дня

Водночас, за його словами, посли ЄС вирішили продовжити на рік заморожування активів екс-президента Віктора Януковича та восьми інших осіб, а також на півроку - активів його сина Олександра Януковича.

Журналіст також зазначив, що посли ЄС продовжили візову заборону і заморожування активів проти 175 росіян і сепаратистів та 44 організацій на півроку за порушення територіальної цілісності України. Відповідне рішення, додав Йозвяк, має бути підтверджено міністрами 12 березня.

Як повідомляв УНІАН, 5 березня 2014 року в ЄС заморозили активи 18 українських громадян, у тому числі Миколи Азарова, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів та причетності до порушень прав людини в Україні.

Згодом Суд Євросоюзу ухвалив рішення скасувати санкції, запроваджені у 2014 році проти колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.