Іван Баканов висловився за повернення кримінальної відповідальності за контрабанду / фото УНІАН

Голова Служби безпеки України Іван Баканов вважає за необхідне повернути кримінальну відповідальність за здійснення контрабанди, зокрема за контрабанду підакцизних товарів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час виступу у парламенті.

За його словами, за останні шість місяців сума конфіскованої контрабанди сягнула 140 млн грн, а за такі порушення було засуджено 29 осіб.

Відео дня

Читайте такожМитниця щодня звітуватиме про всі випадки контрабанди в Twitter

«Для того, щоб більш ефективно протидіяти контрабанді необхідно здійснити лише дві речі – повернути кримінальну відповідальність за здійснення контрабанди та налагодити в режимі онлайн обмін митною інформацією з країнами-партнерами. Враховуючи перший пункт щодо кримінальної відповідальності за контрабанду ми провели консультації з Мінфіном, Державною податковою службою і великим бізнесом, який сьогодні готовий до введення такої ініціативи, хоча в першу чергу, вважаю, що доцільніше ввести кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів», - сказав Баканов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні під час свого виступу в Верховній Раді президент України Володимир Зеленський заявив, що Державна митна служба України в січні-лютому поточного року не виконала план митних надходжень до державного бюджету, а також не ліквідувала повністю контрабанду.