Умовою своєї відставки Шмигаль назвав втрату довіру українців / фото УНІАН

Новий прем’єр заявив про спадковість уряду зазначивши, що мета і засоби її досягнення однаково важливі, тож правильний шлях і результат не мають переваги одне над одним.

Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає ТСН.

Свого попередника Олексія Гончарука він охарактеризував, як "керівника уряду технократів", людину без підозр щодо корупційних дій, яка розпочала важливі реформи, котрі належить завершити новому урядові.

Відео дня

Читайте такожНовий уряд Шмигаля: хто став новими міністрами (відео)

Профаном в економіці Шмигаль себе не вважає: "Ні, я економіст, кандидат економічних наук". Схожості з екс-прем’єром не передбачається і в способі пересування будівлею Кабміну - замість використання самоката новий керівник ходитиме пішки, "хоча коридори доволі довгі".

У роботі на посаді прем’єра Шмигаль висловив готовність говорити "ні" президенту Володимиру Зеленському у багатьох випадках, однак "не уявляє", щоби глава держави просив чогось протизаконного і потреба у відмові виникла.

Умовою своєї відставки керівник уряду назвав втрату довіру українців. На запитання про те, чи бачив він особисто Ахметова, Коломойського чи Пінчука, прем’єр відповів: "Жодного".

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра України. Також парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів України.

Того ж дня Верховна Рада ухвалила постанову про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і відправила у відставку уряд.