Ілюстрація REUTERS

Кандидат у нардепи по 179 виборчому округу в Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко звернулася до президента Володимира Зеленського та ЦВК з проханням перенести вибори у зв'язку з загальнонаціональним карантином в Україні і пандемією коронавірусу у світі.

"Я бачу занепокоєння людей і небажання брати участь у виборах через оголошення карантину в Україні", - заявила Тетяна Єгорова-Луценко на своїй сторінці в Facebook

"Щоб не ставити під загрозу життя і здоров'я понад 150 тисяч виборців заради мандата для одного народного депутата, хочу звернутися до Володимира Зеленського та ЦВК з проханням розглянути можливість перенесення виборів заради безпеки наших громадян", - написала вона.

Відео дня

Читайте такожГлава МОЗ ініціює позачергове засідання Ради заради закону про коронавірус

З аналогічними питаннями до ЦВК звернувся у своєму телеграм-каналі і народний депутат Максим Бужанський: "Мені дуже незручно турбувати ЦВК, але хотілося б знати, як поєднуються між собою карантин через коронавірус і вибори на 179-му мажоритартному окрузі 15 березня? Хто візьме на себе відповідальність за здоров'я десятків тисяч людей, які в один день зберуться всі разом на виборчих дільницях? Чому ЦВК не виступає з ініціативою відкласти вибори на три тижні у зв'язку з виниклою ситуацією? І ніяк не коментує її, як ніби ніякого карантину немає, і ВООЗ просто жарти жартує щодо пандемії?".       

Нагадаємо, ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією. Захворювання зафіксовано на всіх континентах, окрім Антарктиди.

Станом на 12 березня в світі налічується більше 121 тисячі хворих і понад 4 тисячі загиблих від захворювань, викликаних коронавірусом COVID-19. Більшість із загиблих і тих, хто перебуває в критичному стані - люди старшого віку.