Ілюстрація REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не виключає проведення наступного тижня позачергового засідання ВР щодо протидії коронавірусу.

Про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання УНІАН, коли може бути ініційовано і проведено позачергове засідання парламенту, яке просить скликати міністр охорони здоров’я Ілля Ємець.

Читайте такожКабмін зможе проводити свої засідання в онлайн-режимі

Відео дня

“Я думаю, на наступному тижні таке рішення може бути прийняте у три способи”, - зауважив Разумков і нагадав, що позачергове засідання може відбутися або після збору підписів 150 народних депутатів, або за зверненням президента, або за рішенням Погоджувальної ради ВР.

За словами Разумкова, спочатку необхідно сформувати порядок денний такого засідання. “Ми не можемо просто скликати засідання. Якби була така можливість, зробили б уже сьогодні”, - сказав голова ВР.

Разумков висловив сподівання, що “до середи наступного тижня ми зможемо провести таке засідання”.

На запитання, які законодавчі ініціативи парламент та уряд можуть пропонувати розглянути у зв’язку з коронавірусом, Разумков відповів, що може йтися про зміни до держбюджету, зміни до трудового законодавства, що пов’язане з режимом карантину, а також інші питання.

Як повідомляв УНІАН, Ємець просить скликати позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення закону, який передбачає ряд заходів із захисту та протидії коронавірусній інфекції COVID-19. "Ми повинні захистити Україну від коронавірусу й мінімізувати розповсюдження інфекції. Для цього потрібно об’єднатися усім гілкам влади та усім політичним силам. Настав час дієвих заходів, тому я пропоную скликати позачергове засідання Верховної Ради, на якому ухвалити відповідний закон", - пояснив міністр.