Сивохо знову заявив про внутрішній конфлікт на Донбасі, але згадав Росію  / УНІАН

Позаштатний радник секретаря Ради національної безпеки та оборони, колишній шоумен Сергій Сивохо пояснив, чому подався у політику.

Про це він розповів в інтерв’ю DW.

«Багато кажуть: шоумен, що він в цьому розуміє? Я - продюсер, я вмію організувати процес. Я вмію організувати професіоналів, які сприятимуть успішному процесу», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожВ РНБО запропонували зробити церкву посередником у врегулюванні війни на Донбасі

При цьому Сивохо зауважив, що не є експертом чи дипломатом-міжнародником, але він має людей, і «вони на своєму напрямку найкращі».

При цьому Консультативна рада у Мінську, яку вже встигли розкритикувати активісти через фактично прямий діалог з російськими окупантами, Сивохо вважає такою, що «врівноважить ситуацію».

«На території України зараз дуже багато внутрішньо переміщених осіб, саме звідти, вони теж представники тих територій. І хочуть ввести представників тих територій, які зараз живуть на території України. Щоб були в рівних кількостях представлені. Це буде Консультативна рада, вона не буде впливати ні на що, а вони між тим будуть між собою розмовляти», – додав радник секретаря РНБО.

На запитання, чому ж міжнародна спільнота засудила створення цього органу, він відповів, що «якщо Путін може купувати представників німецьких політсил, то хіба ж Порошенко не може купувати».

Війну на Донбасі Сивохо називає «гібридною, коли країна-агресор ініціює і підтримує внутрішній конфлікт».

Як повідомляв УНІАН, раніше Сивохо в ефірі телеканалу "НАШ" висловив думку, що в напрямку вступу України в НАТО нічого не відбувається. "Так, є прагнення. Так, воно може бути закріплено в офіційних документах, але нічого такого не відбувається. Наприклад, в НАТО не можуть вступити країни з внутрішнім конфліктом. У нас, на жаль, є бойові дії", - заявив Сивохо.

12 березня під час презентації Національної платформи примирення і єдності у виставковому центрі "Парковий" в Києві сталася перепалка, під час якої штовхнули Сивоху. 15 осіб доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк 4 років.

13 березня суд обрав запобіжні заходи підозрюваним: Олександру Демидову - у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Сергію Тамаріну і Юрію Каплі - у вигляді особистого зобов’язання.