Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський закликав українців, які повертаються з-за кордону, не бути егоїстами і не ухилятися від обсервації.

Про це йдеться у зверненні глави держави, розміщеному на сторінці президента у Facebook.

Читайте такожКоронавірус в Україні: 150 мільйонів євро від Німеччини спрямують на боротьбу з інфекцією

Відео дня

«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити місця для обов’язкової обсервації громадян, які повертаються з-за закордону. Без неї повернення додому буде неможливим. А тим громадянам, які ламають двері аеропорту, я можу сказати лише одне: держава не дозволить вам бути егоїстами», - заявив він.

«Якщо хтось не розуміє, що створює потенційний ризик для оточення, якщо комусь байдуже, то саме держава буде захищати здоров’я мільйонів інших громадян. Не «умовляннями і рекомендаціями», а жорсткими діями», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, евакуйовані з В'єтнаму українці, які 29 березня прибули в аеропорт «Бориспіль», намагалися силою прорватися з терміналу, коли їх намагалися відправити на примусову обсервацію.

Пасажирам заблокували двері в аеропорту, але вони щосили намагалися їх відкрити і врешті їм це вдалося.

Речник поліції Київської області Віталіна Грохольська пояснила, що громадяни України, які прилетіли з В'єтнаму відмовились від перевезення до місць обсервації. Врешті пасажирів цього рейсу відправили на самоізоляцію.

Ці події сталися саме в той час, коли відбувалося засідання уряду, ввечері 29 березня, під час якого було ухвалене рішення про обов’язкове дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону.

Сьогодні, 1 квітня, заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі «112 каналу» повідомив, що місце обсервації в готелі «Козацький» у Києві залишили понад 60 українців, які повернулися раніше з-за кордону.

Читайте також: