Арахамія назвав дату позачергового засідання / фото УНІАН

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляє, що позачергове засідання Верховної Ради має відбутися в четвер, 16 квітня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

Читайте такожЗеленський змінив свого представника в Кабміні

Відео дня

Депутат розповів, що сьогодні був на нараді в уряді з прем'єр-міністром. "Ми обговорювали питання, пов'язане з Верховною Радою, з черговою позачерговою сесією... Для того, щоб зрозуміти, чи розпускати депутатів, відпускати їх зараз на свята у свої регіони від'їжджати, чи їх притримати для того, щоб провести ще одну позачергову сесію. І ухвалили рішення на післязавтра, в четвер, зробити ще одну позачергову сесію", - сказав Арахамія.

За його словами, основним питанням цього засідання мають бути зміни до Регламенту для боротьби з "поправковим тероризмом".

Арахамія також зауважив, що таке позачергове засідання ініціюватиме президент.

"На 90% вже так, приблизно, ми сформувалися. Ми фінально підтвердимо завтра вранці. Якщо все добре, то президент відправляє лист на голову Верховної Ради, і через добу можна проводити позачергову сесію", - пояснив парламентарій.

Крім того, він зауважив, що на телеканалі "Рада" вранці проводяться трансляції уроків для школярів, тому "не можна зібрати Верховну Раду раніше, ніж 13:00".

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня після позачергового засідання парламенту Арахамія не виключив, що наступне позачергове засідання Верховної Ради відбудеться у середу, 15 квітня.

Голова ВР Дмитро Разумков 13 квітня також зазначив, що цього тижня можливі додаткові пленарні засідання. Точну дату він не назвав, додавши, що президент чи 150 депутатів ще не виходили з ініціативою щодо проведення наступного позачергового засідання парламенту.

Пізніше того ж дня народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура висловив думку, що наступне позачергове засідання ВР відбудеться 16 чи 17 квітня.

Сьогодні, 14 квітня, Качура заявив, що позачергове засідання Верховної Ради буде призначене на четвер, 16 квітня. За інформацією парламентарія, на засіданні розглядатимуть зміни до парламентського Регламенту, спрямовані на боротьбу з "поправковим спамом".

Разумков сьогодні висловив думку, що позачергове засідання парламенту може відбутися 16 або 22 квітня.