Іноземцям можуть заборонити керувати українською "оборонкою" / фото УНІАН

Верховній Раді пропонують заборонити особам, що мають громадянство іншої держави, подвійне громадянство та іноземцям, що отримали український паспорт, керувати вітчизняними оборонними підприємствами.

Відповідний законопроект зареєстрував нардеп від "Слуга народу" Олександр Дубінський, повідомляється на сайті парламенту.

Документом передбачається внесення змін до Господарського кодексу та закону "Про особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі".

Відео дня

Законопроект зокрема передбачає заборону вищевказаним категоріям громадян обіймати посади керівників, їх перших заступників та заступників підприємств оборонно-промислового комплексу та органів управління, в тому числі членів Наглядової ради та Ради директорів.

Читайте такожГендиректор Укроборонпрому Абромавичус планує віддати під забудову висотками територію заводу «Антонов» у Києві - нардеп

"Головною метою Законопроекту є запобігання призначення на посади керівників, їх перших заступників та заступників підприємств оборонно-промислового комплексу та органів управління, в тому числі членів Наглядової ради та Ради директорів осіб, які діють за завданням держави-агресора та/або іншої конфліктної країни, що може призвести до руйнування оборонно-промислового комплексу України та становить загрозу для національної безпеки України", - йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.

Автор зазначає, що реалізація законопроекту не потребує додаткових витрат бюджетних коштів і дає можливість збільшити надходження до бюджету.