Парламентський комітет розгляне питання щодо передачі права закупівель ліків  / Фото: УНИАН

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань протидії корупції Єгор Соболєв. "Навесні ми на пропозицію громадських організацій пацієнтів ухвалили закон, який передає закупівлю ліків іноземних організаціям, зокрема, ЮНІСЕФ. Це справедливо розглядалося як важливий антикорупційний крок".

Читайте такожБогомолець заявляє, що МОЗ не подавав до комітету ВР з питань охорони здоров'я жодного закону

"На жаль, він досі не зроблений. Міністерство охорони здоров'я стверджує, що треба більше часу. Пацієнтські організації вважають, що це саботаж. І його мета – цього року знову спрямувати мільярди грошей платників податків "нужним людям". Щоб разом зробити цей антикорупційний крок – припинити закупівлі ліків та вакцин через фірми-прокладки, зустрічаємося у вівторок, 7 липня, о 12:00 за адресою Садова, 3-а, зала 330" - анонсував засідання комітету Єгор Соболєв.

Відео дня

"Будуть представники Міністерства охорони здоров'я України, парламентських комітетів з охорони здоров'я та протидії корупції, міжнародних організації (зокрема, ВООЗ, ПРООН, ЮНІСЕФ, IDA Foundation, Crown Agents) та благодійного фонду "Пацієнти України" - йдеться у звернені народного депутата.

Раніше Єгор Соболєв заявляв, що бездіяльність міністра охорони здоров'я зберігає масштабну корупцію в відомстві. За його словами, Комітет Верховної Ради з питань протидії корупції ще на початку червня виносив це питання на розгляд під час свого засідання. За результатами якого було прийнято рішення звернутися до прем'єр-міністра, із закликом негайно застосувати дисциплінарні та адміністративні заходи стосовно Олександра Квіташвілі та його першого заступника Олександри Павленко. Також у зверненні додавався перелік конкретних дій, які міністр МОЗ мав зробити, аби терміново стабілізувати кризову ситуацію, що склалася в МОЗі.