Выборы / Фото УНИАН

Про це в ефірі "5 каналу" заявив очільник Донецької області Павло Жебрівський.

"Насправді тільки нещодавно, на цьому тижні, був підписаний закон (про місцеві вибори). І ми підготували вже звернення, і воно найближчим часом надійде до Центральної виборчої комісії. Оскільки не був підписаний закон, то, власне, в принципі, звернення таке було б алогічним. Сьогодні закон підписаний, вступив у силу, і таке звернення ми готуємо", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 14 липня Верховна Рада ухвалила закон про місцеві вибори. 6 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон.

Відео дня

17 липня Верховна Рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на неділю, 25 жовтня 2015 року.

Читайте такожУ "ЛНР" заявили про намір провести "місцеві вибори" незалежно від позиції Києва

Постановою передбачено, що не проводитимуться вибори на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Також місцеві вибори не призначаються в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей, в яких відповідно до постанови ВР від 17 березня 2015 року запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування і які визнані тимчасово окупованими територіями.

Передбачено, що в разі неможливості організувати та підготувати проведення місцевих виборів на окремих територіях Донецької та Луганської областей у зв'язку із здійсненням агресії РФ проти України, а також в разі неможливості дотримання стандартів проведення виборів, для уникнення терористичної загрози Центральна виборча комісія приймає рішення про неможливість проведення там виборів. У постанові зазначено, що таке рішення невідкладно подається ЦВК до Верховної Ради України.

Читайте такожУ "ДНР" відмовляються визнавати закон про місцеві вибори

Вибори на тих територіях, де вони не будуть проведені 25 жовтня 2015 року, будуть призначені парламентом на іншу дату за умови припинення тимчасової окупації та припинення агресії РФ проти України, а також відновлення повного контролю України над територіями, роззброєння всіх незаконних збройних формувань, виведення російської зброї.