da

Відповідні звернення, підписані головою політичної сили Віктором Бондарем, були спрямовані послу Польщі Генріку Ливтину, Литви Маріусу Януконису, Латвії Аргиті Даудзе, Канади Роману Ващуку, США Джеффрі Пайетту, а також послу і голові представництва ЄС в Україні Яну Томбінські.

Про це під час презентації досягнень «Відродження» Дніпропетровщини заявив заступник голови Дніпропетровської ОДА, кандидат від партії «Відродження» до обласної ради Святослав Олійник.

У політичній силі відзначили, що партію намагаються не допустити до виборів, зокрема, в Одеській і Дніпропетровській областях, де виборчі комісії незаконно відмовляються реєструвати кандидатів від «Відродження».

Відео дня

«Застосування брудних передвиборних технологій, а також недопущення опозиційної політичної сили до виборчого процесу може спричинити за собою встановлення в Україні авторитарного режиму правління. Цей факт також негативно відображається на іміджі України», - відзначили в політичній силі.

У «Відродження» заявили, що на місцевих виборах партія висунула близько 11 тисяч кандидатів до рад усіх рівнів і очікує отримати високі результати.

«Але на кандидатів від нашої політичної сили з самого початку виборчої кампанії проводиться систематичний адміністративний тиск, а також використовуються брудні передвиборчі технології», - сказано в листах.

У політичній силі нагадали, що Одеський обласний виборчком незаконно відмовив у реєстрації 27 кандидатам, а відповідне рішення було підготовлено заздалегідь і прийнято протягом 20 хвилин. Крім того, у Дніпропетровську міський виборчком відмовив повному списку із 64 кандидатів від «Відродження», а також кандидату на посаду мера Анатолію Крупському.

«Ми вкрай стурбовані появою технічних партій і технічних кандидатів у депутати, так званих "клонів", які повністю дублюють імена та прізвища кандидатів від опозиційної партії "Відродження"», - заявили в політсилі.

У зверненнях також повідомляється, що партії вдалося виграти судові процеси, однак виборчкоми, порушуючи статтю 157 Кримінального кодексу, відмовляються виконувати постанови судів.

«Наша політична сила вже звернулися в Генеральну прокуратуру України з відповідною заявою», - зазначили в партії «Відродження».

Як відомо, міська виборча комісія Дніпропетровська зареєструвала кандидатом в мери прописаного в Тернополі Анатолія Крупського від партії«клона» «Всеукраїнське об'єднання "Відродження України"», при цьому відмовивши в реєстрації Анатолію Крупському з партії «Відродження».

Також Дніпропетровський обласний виборчком зареєстрував кандидата-«дублера» Володимира Куцина від партії«клона» «Відродження України», який також прописаний в Тернополі і ніколи не жив у Дніпропетровську. Лідером списку партії «Відродження» у Дніпропетровській області є Володимир Семенович Куцин.

Нагадаємо, Дніпропетровський апеляційний суд визнав незаконною постанову міської виборчої комісії про відмову в реєстрації Анатолію Крупському кандидатом на посаду мера міста і списку кандидатів від партії «Відродження» на виборах до міської ради.