батькивщина / batkivshchyna.od.ua

Про це "Українській правді" повідомив заступник з ідеологічних питань керівника Дніпропетровської облорганізації партії Олег Робкін, відповідаючи на питання про поширену від імені криворізької "Батьківщини" заяву про визнання виборів легітимними.

"Динаміка підрахунку голосів виборів була така: вони йшли ноздря в ноздрю. А потім з'явилися додаткові факти можливих фальсифікацій. Ми це питання обговорили на бюро, і Криворізька організація погодилась з позицією демократичних сил стосовно перевірки фактів фальсифікації виборів мера Кривого Рогу і підтримує ініціативу щодо перерахунку голосів", - зазначив він.

Читайте такожВідкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій на виборах у Кривому Розі - нардеп

Відео дня

"Якщо фактично є такі матеріали, ми будемо підтримувати демократичні сили. Але потрібні факти", - сказав Робкін у відповідь на уточнююче питання, чи підтримає "Батьківщина" вимогу про скасування результатів виборів на деяких дільницях, як про це раніше заявляли представники "Самопомочі".

Водночас, коментуючи те, що представники "Батьківщини" у міській виборчій комісії голосують в унісон з представниками "Опозиційного блоку" і підтримали кінцевий протокол про обрання Юрія Вілкула мером міста, Робкін сказав: "В мене немає таких фактів. Я не маю фактичного матеріалу для обговорення цієї теми".

В той же час у заяві за підписом голови Криворізької міської організації "Батьківщини" Ольги Бабенко, поширеній напередодні, говорилося, що два представники міськвиборчкому від цієї партії проголосували за затвердження кінцевого протоколу.

Читайте такожСамопоміч хоче частково скасувати результати виборів у Кривому Розі

"Ми маємо всі підстави вважати другий тур виборів міського голови у Кривому Розі такими, що відбулися, а результат – легітимним. Просимо інші політичні сили припинити спекуляції на цю тему", - сказано в заяві.

В свою чергу Робкін не зміг відповісти, коли саме була підготовлена ця заява Криворізької міськорганізації партії.

Читайте такожУ Кривому Розі переміг Вілкул з різницею 752 голоси - ЦВК

pravda.com.ua