Фото УНИАН

Про це на своїй сторінці у Twitter написав міністр культури В'ячеслав Кириленко.

"В Україні є типу вітчизняні FM-станції без пісень укрмовою взагалі. Якщо така профанація, то треба міняти закон і забирати ліцензії. І негайно", - наголосив він.

Читайте такожУкраїнським телеканалам таки дозволили показувати "Іронію долі"

Відео дня

Варто зазначити, що глава Мінкульту при цьому не назвав жодної радіостанції, якої це може стосуватися.

Як повідомляв УНІАН, ще в березні 2015 року Кириленко ініціював збільшення квоти українського продукту у радіоефірі до 75% від всього обсягу мовлення.

Крім того, тоді міністр наголошував, що пісні українських авторів та виконавців мають з’являтися в той час, коли їх почує найбільше слухачів – у прайм-таймі, а не тільки пізно вночі.

За його словами, перехід до нових стандартів квот мав відбуватись поступово, у кілька етапів.

Тоді ж Кириленко ініціював перевірку радіостанцій щодо виконання ними чинної обов’язкової квоти трансляції в ефірі українських пісень. Відповідне звернення, за його словами, було направлено до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і мало стосуватися усіх найбільших радіостанцій FM-діапазону. Зокрема, йшлося про виконання статті 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», відповідно до якої у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менш як 50% загального щотижневого обсягу мовлення.