Яценюк / Фото УНІАН

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, про це він заявив у «10 хвилинах з прем’єр-міністром».

«Україна – незалежна суверенна держава, і це є досягнення кожного з вас, кожного з нас, тоді, коли ми стояли на Майдані, і тоді, коли ми кожного дня боремося за цінності Майдану», - сказав Яценюк.

Читайте також"Один в один картинка": Яценюк порівняв свій рейтинг з рейтингом "Залізної леді"

Відео дня

«Коли ми кажемо про європейську Україну, хто міг подумати два роки тому, що ми таки підпишемо Угоду про політичну асоціацію з Європейським Союзом, що українська економіка стане частиною об'єднаної європейської економіки і що українські громадяни отримають право безвізових поїздок до Європейського Союзу. Що ми просто з вами станемо європейцями. Що ми з нашим українським біометричним паспортом будемо перетинати кордони Європейського Союзу без віз, без перепон і будемо відчувати себе гідними і достойними членами великої європейської сім'ї», - зазначив глава уряду.

Читайте такожУсі антикорупційні органи повинні нещадно боротися з політичною корупцією - Яценюк

«І ми це зробили. І цей курс є незворотнім. Нікому ніколи не вдасться повернути Україну в радянське чи проросійське минуле. Це незалежна суверенна держава, і це є досягнення кожного з вас, кожного з нас, тоді, коли ми стояли на Майдані, і тоді, коли ми кожного дня боремося за цінності Майдану», - наголосив Яценюк.

Він закликав українців не здаватися перед труднощами.

Як повідомляв УНІАН, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що за два роки з часу Євромайдану Україна стала справді незалежною державою. Разом з тим, за його словами, українським політикам не вистачає зрілості.