Севастопольська міська рада звернулася до Верховної Ради України з пропозицією «негайно дати об`єктивну оцінку» подіям в зоні грузино-південноосетинського конфлікту і «вжити всіх можливих заходів з метою недопущення втягування України у військовий конфлікт».

Як передає кореспондент УНІАН, в прийнятій на сьогоднішньому позачерговому засіданні сесії міської ради заяві наголошується, що «севастопольці украй стурбовані небезпечним розвитком конфлікту між Грузією і Південною Осетією. Нічим не можна виправдати численні жертви з боку мирного населення. Застосування сили при рішенні будь-яких регіональних конфліктів є прямим порушенням міжнародного права».

У заяві також підкреслюється, що «в зв`язку з цим не можуть не викликати серйозну стурбованість повідомлення про розгортання широкомасштабних бойових дій з боку Грузії в Південній Осетії. Наявність людських жертв серед мирного населення і миротворців свідчать про те, що розгортається небезпечний сценарій, наслідки якого можуть бути абсолютно непередбачуваними».

Відео дня

На думку депутатів, «розвиток подій в зоні грузино-південноосетинського конфлікту з його численними жертвами і загрозою переростання в повномасштабну війну доводить доцільність збереження позаблокового статусу України».

Міська рада закликала конфліктуючі сторони негайно припинити бойові дії і повернутися за стіл переговорів.